baz.ch Newsticker
10:17
Wirtschaft
Junglenker ausländischer Nationalität werden zur Kasse gebeten
10:00
Sport
Arsenal blüht dank leeren Stadien und Xhaka auf
09:38
Schweiz
Was Schweizer über ihre Nachbarn «ausspionieren»
09:34
Wirtschaft
Nespresso schafft 300 neue Arbeitsplätze
09:15
Schweiz
Dr. iur. Roboter
08:44
Ausland
«Schaut mich an, es geht mir gut!»
08:39
Region
Die Totensteine sind von der Wand der Barfüsserkirche verschwunden
08:23
Ausland
Verlieren ist für Donald Trump keine Option
08:01
Wirtschaft
Arbeitslosenquote ist im Juni wieder gesunken
07:58
Region
«Kommen zweite Welle und Grippe gleichzeitig, ist die Fasnacht erneut in Gefahr»
07:15
Sport
Deshalb ist Sommer der beste Goalie der Bundesliga
06:30
Wirtschaft
LKW ohne Gestank ? Schweiz setzt auf Wasserstoff
06:22
Ausland
Erdogan vergleicht Twitterer mit Terroristen
06:16
Wirtschaft
SBB rechnen sich die Pünktlichkeit schön
06:08
Schweiz
Nur 12 Prozent der Bevölkerung hat die App geladen
passwort vergessen - registrieren

Festzeit.ch Forum » Computer » Hilf bi C#

Autor Beitrag
ab077544Mi 7.12.11, 21:45
Ich ha e kleins Problem bi de Programmierig.. und zwar hani e Programm gschribe , besser gseit bi dra, wo Postleitzahle oder Ort über e Suechi cha ufliste.. d Suechi hani mit 2 TextBoxe und 1 Button(Plz und Ort). Und zwar söll s Programm e Text-File nach de Postleitzahl doer nachem gsuechte Ort filtere und s Ergebnis imne DataGridView ahzeige.. jetzt isch d Frog, wie chani die Suechi ahnebecho? Alles andere funzt wunderbar nur bi de Suechi chumi nid witer!.. =( Thx für d Hilf!
DeepBassDo 8.12.11, 00:34
mach eifach input in de otput wode willsch?! das isch alles grundlage xD ohni das kunnsch nie wittr ^^
IchWerdeEsSchaffenDo 8.12.11, 19:04
Also ich empfiehl dir Visual Studio..

Bi der Post kasch du alli plz abelade als liste..
Den erstell dir e db.. legsch dliste inne und fertig..

Mach bim fenster e textbox, button und e datagridview inne...

Denne machsch ereignis bim button (kasch imfall au sage wens sich textbox änderet soll er das und das mache)

bimm button kasch z.B. mache

try
{
int x = System.Convert.ToInt32(this.txtbx.Text);
if(x <= 9999 && x >= 1000)
{
//ABFRAGE AN Datebank
}
else
{
this.txtbx.Text = "Ungueltige PLZ";
}
}
catch(Excepiton)
{
String str = this.txtbx.Text;
//Abfrage an db..

}

wichtig wieso nit in string?

string ka ebbe au zahle ha..

und wenn du en buchstabe inne zahl tuesch konvertiere keit er in de catchbereich.

und denn weisch es isch e buchstabe im textfeld drin..
ab077544Fr 16.12.11, 02:00
Danke für d Hilf ...aber nid ganz was ich mein.. txt-file isch scho gmacht mit de plz.. und ich schaff scho immer mitem VS...aber s problem wo ich ha. ich ha alles.. nur d suechi bechumi nid ane.. do muss es doch e methode geh oder soo..?
backinblackFr 16.12.11, 09:09
1 mal bearbeitet, zuletzt Di 2.4.13, 12:08

Als angemeldeter festzeit.ch Member kannst du Themen erstellen und auf Beiträge antworten.
 
Infos/Hilfe » ©